Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в торовия завод "Неохим" в Димитровград

Снимка: neochim.bg

Покривът на столовата на торовия завод "Неохим " в Димитровград се е запалил. В момента екипи на пожарна безопасност от Димитровград, Симеоновград и Хасково гасят огъня. Няма опасност за населението и производството, съобщиха от РДПБЗН.

Запалила се е административната сграда на завода, съобщи кореспондентът на Радио Стара Загора Христо Христов. Сигнал за пожар е подаден в 9,25 ч. в Районното управление в Димитровград, че е запалена покривна конструкция на стола към „Неохим“. Сградата се намира далеч от завода, пред портала, така че опасност за живота на работниците няма, каза пресаташето на полицията Нина Николова.

На място е и кметът на Димитровград Иво Димов. По думите му най-вероятно пожарът е възникнал от непочистен комин към стола на предприятието.

„Пожарът е обхванал покрива на цялата сграда, три етажа по 1000 кв. м. има екипи от Харманли, Симеоновград, Хасково, целият наличен екип на противопожарната служба в Димитровград е тук, надявам се да бъде овладян пожара и да се разминем само с материални щети", каза Димов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!