Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НВИМ кани деца и родители през ваканцията, в събота и неделя

Снимка: НВИМ

Занимателни посещения обещават на децата от Националния военноисторически музей (НВИМ) в поредната си програма, насочена към по-малките.

Детската и семейна публика ще бъде увлечена в богатия свят на българската военна история вече не само в работните дни, но и всяка събота и неделя от 11.00 ч. и от 15.00 ч.

„Решихме многобройните ни образователни програми, които са за ученици, да „преведем“ и адаптираме за по-малки посетители“, обясни пред Радио София Деяна Костова от НВИМ. Ще може да се вземе участие в специални игри или да се преоткрият експозициите на музея.

От сряда до петък при предварително направена заявка могат да бъдат посетени образователните и семейни програми на Музея „Експонатите оживяват“, „Създаване на българската държава“, „Васил Левски – вчера и днес“, „Екскурзовод в музея“, „История на оръжието“, „Мисия герой“, „От урва на урва“, „Свобода или смърт“, „Българското участие в Първата Световна война“, „Животните на фронта“ и др.

Тази събота и неделя (19 и 20 юни) темите са „Животните на фронта“ и „Свобода или смърт“ – посветена на Априлското въстание.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени