Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Флейтистката Мария Митева с нов диск и концерт в София

3
Снимка: maria-miteva.com

„Когато животът ти даде лимон, направи си лимонада“ казва Мария Митева, която издаде свой диск. Той съдържа пиеси написани за нея или такива свързани с творчеството ѝ от различни композитори от България, Люксембург и Австрия. Това са трите държави, с които е свързан животът на флейтистката. Затова и заглавието е „Пътища“. Дискът се издава със специалната помощ на министерството на културата на Люксембург, фондация „Индепанданс“, организацията на композиторите на Люксембург.

В диска участват пианистката Евгения Радославова, Люк Хемер (маримба), Оливие Дартевел (кларинет), Борис Динев (перкусии) и Ром Хек (бас китара).
Включени са пиеси на Милчо Левиев, Георги Златев-Черкин, Албена Петрович-Врачанска, Цвета Димитрова, Георги Арнаудов, Димитър Бодуров, Александър Мюленбах и др.

„Като музикант реших да направя един коктейл. Мечтая за това отдавна“.

Започват да записват през януари и постепенно една след друга пиесите са готови. Забраната за пътуване затруднява нещата, но все пак на 27 май дискът вече е факт.

Първото му представяне в Люксембург беше на 4 юни, а у нас официално ще се представи на концерт в рамките на международния фестивал „Софийски музикални седмици“ на 22 юни.

В концерта ще участват Мария Митева, Евгения Радославова и перкусиониста Мирослав Димов.

В звуковия файл чуйте какво разказа Мария Митева



Снимки: Мария Митева, МФ „Софийски музикални седмици“
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Най-четени