Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дейли Телеграф": Британските министри ще бъдат посъветвани деца да не се ваксинират

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британските министри ще бъдат посъветвани срещу масовата ваксинация на деца, докато учените не получат повече данни за рисковете, предаде Ройтерс като се позова на информация на вестник "Дейли Телеграф". Според изданието след среща вчера експертите от Съвместния комитет по ваксинации и имунизации подготвят временни препоръки по въпроса, които могат да бъде обнародвани до края на седмицата. 

Правителствен източник заявява, че на този етап никой няма да вземе окончателно решение, тъй като учените биха искали да разполагат с повече информация. "Дейли Телеграф" посочва още, че членове на комитета са изразили и опасения от етична гледна точка, защото децата рядко страдат от сериозни усложнения в резултат на коронавируса.

По-рано този месец британският медицински регулатор одобри прилагането на ваксината на "Пфайзер-Бионтех" за деца на възраст между 12 и 15 години. От регулатора заявиха, че сега Комитетът по ваксинации трябва да реши дали да продължи и да имунизира тази възрастова група в съответствие с националния ваксинационен план.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!