Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оже-Алиасим отстрани Федерер в Хале

Феликс Оже-Алиасим записа една от най-големите си победи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Десеткратният шампион от АТР 500 тенис турнира на трева в Хале Роджър Федерер отпадна във втория кръг.

Петият поставен швейцарец допусна обрат срещу Феликс Оже-Алиасим от Канада и загуби след 6:4, 3:6, 2:6.

Оже-Алиасим, който също като Роджър е роден на 8 август, но през 2000 година, пръв стигна до точки за пробив в шестия гейм. Маестрото обаче се измъкна от 15:40. В следващия гейм Федерер на свой ред стигна до брейк пойнт и го осъществи за 4:3 с чудесен минаващ удар от бекхенд по правата. В заключителната игра младият канадец, който е №21 в света, пак поведе с 40:15, но опитният му съперник се измъкна и от тази ситуация, стигна до сетбол и го реализира с излизане на мрежата.

Швейцарецът имаше отново труден сервис гейм в четвъртия на втората част, когато губеше с 0:40, но спаси подаването си за 2:3. Най-после канадецът проби за 4:2. До края на сета 20-годишният Феликс нямаше затруднения и изравни частите.

Оже-Алиасим продължи да бъде по-стабилният на корта и в третия сет. Той проби в откриващия гейм, след това затвърди с четири поредни аса, а за капак направи нов брейк, който също затвърди за 4:0. При 5:2 канадецът, който игра финал на трева в Щутгарт в неделя, сервираше за място на четвъртфиналите. Той поведе с 40:0 и завърши мача със своя 13-и ас.

Федерер направи твърде много грешки и отпадна.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна