Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уелс би Турция с 2:0, Бейл изпусна дузпа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Уелс увеличи сериозно шансовете си да се класира за осминафиналите на Евро 2020, след като победи Турция с 2:0 във втория си мач от надпреварата. На Олимпийския стадион в Баку "драконите" се пребориха за изключително ценен успех, след който вече имат четири точки в актива си.

Първото полувреме на двубоя бе равностойно, като играчите на Турция имаха лек териториален превес, но Уелс създаваше по-опасните положения. Ключовият момент в срещата дойде в 43-та минута, когато капитанът на британците Гарет Бейл даде изключителен извеждащ пас към Арън Рамзи, който овладя топката на гърди и не сбърка, останал очи в очи с вратаря на Турция Угурчан Чакър. 15 минути след началото на втората част Уелс имаше страхотна възможност да удвои преднината си, след като Мехмет Челик повали Бейл в наказателното поле, но крилото на Реал Мадрид изпрати топката далеч над вратата с изстрела си от бялата точка.

В оставащите минути полуфиналистите от последното Европейско първенство се отбраняваха умело, а в допълнителното време Бейл направи страхотен пробив в наказателното поле на съперника и поднесе топката на Конър Робъртс, който оформи крайното 2:0 от близко разстояние.

По този начин Уелс вече има четири точки и почти сигурно ще се класира за следващата фаза на турнира, докато Турция записа втора поредна загуба и намали до минимум шансовете си за осминафиналите. В другия мач от група А тази вечер Италия посреща Швейцария в Рим от 22:00 часа. В последните срещи от тази група на Евро 2020 Италия е домакин на Уелс, а Турция ще премери сили с Швейцария. Двата мача ще се играят в неделя от 19:00 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!