Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Копие на кафенето от сериала „Приятели“ в Пловдив е хит сред туристите

Снимка: Facebook/ Елин Николов

В Пловдив се намира единственото кафене в Източна Европа, което е перфектното копие на кафенето от култовия сериал „Приятели“. Собственикът на заведението Елин Николов е голям фен на сериала, затова решава да пресъздаде любимото място за срещи на телевизионните герои. Успехът на начинанието изненадва самия него.

Интересът към тематичното място непрекъснато расте – тук за да „бичат айляк“ се отбиват не само пловдивчани. След разхлабването на пропускателния ковид режим по границите, в кафенето започнаха да  прииждат и туристи от съседните Турция, Гърция, Македония и Румъния пр. И познайте коя е най-често поръчваната напитка? Това е любимият на „приятелите“ млечен шейк . Но наред с типичните американски питиета, клиентите могат да се почерпят и с нашенската  ракия.


Славата на българското кафене се носи не само на Балканите. Наскоро с Елин Николов се свързал екип на CNN с идеята да разкаже на многомилионната си публика за нестандартния бизнес на нашенеца, който мечтае  някой ден любимите му герои да посетят точно неговото кафене в родния му Пловдив.

Съставил: Венета Николова

Снимки:  Facebook/ Елин Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна