Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпада пълната блокада на пътя Гълъбово - Мъдрец

Протестиращите и ОПУ-Стара Загора подписват споразумение

Стачният комитет на протеста в гълъбовското село Обручище е преосмислил намерението си за пълна блокада на пътя Гълъбово - Мъдрец. Автомобили и автобуси ще бъдат пропускани периодично днес. 

Жители на селото протестират вече трети ден с искане 15-километровата отсечка от третокласния път да бъде ремонтирана. Вчера обявиха, че ще блокират движението за постоянно. Пътят е използван и от работници в „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ-овете в района. 

Отсечката от Гълъбово до Мъдрец не е основно ремонтирана от 76-година, а местните протестират от години. Те не приемат и обясненията на пътната агенция, че средства има само за закърпване на трасето. 

Вчера протестиращи са се срещнали с ръководството на областното пътно управление в Стара Загора и са получили уверение от директора, че ще се направи всичко възможно да се намерят средства за ремонта.

"Ще подпишем споразумителен протокол в понеделник или вторник. Разбрахме се, че първоначално ще се направи изкърпване на дупките, след което ще бъдат намерени средства за пълен ремонт", каза Тенчо Кайряков от протестиращите в Обручище.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени