Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия и Шотландия излизат на „Уембли“ в Битката за Британия

В последния мач на "Уембли" през 2016 г. Англия победи Шотландия с 3:0 в световна квалификация.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-старият двубой между национални отбори в света между Англия и Шотландия ще има днес поредното си издание на „Уембли“. Двата състава излизат в късния мач от Евро 2020 в група D, а първата им среща е била през 1872 година.

Това ще бъде 115-ия двубой и 33-и мач между вековните съперници на „Уембли“. Никой от предишните мачове там не е завършвал без голове. Англия е спечелила 18 от тях, а Шотландия – девет. Отборите са играли само веднъж на голямо първенство – на Евро’96, когато англичаните, които бяха домакини на шампионата, спечелиха с 2:0 в груповата фаза.

Домакините отново ще бъдат без Хари Магуайър. Въпреки че вече е възстановен от травмата си, той няма да започне, а двойка централни защитници ще са Тайрън Мингс и Джон Стоунс. Джордан Хендерсън също не е готов да започне от първата минута. Джак Грийлиш пропусна тренировката във вторник и ще остане на пейката.

Селекционерът на Шотландия Стив Кларк ще може да разчита на възстановения Киърън Тиърни в защита, но не е сигурно, че той ще започне титуляр. В атака Че Адамс може да започне двубоя.

В другия мач от групата Хърватия и Чехия играят в Глазгоу. В класирането водят Чехия и Англия с по 3 точки, а Хърватия и Шотландия са с 0. Победи на англичаните и чехите ще класират и двата отбора за осминафиналите на европейското.

Двубоите от Евро 2020 на 19 юни:

16:00 часа
Швеция – Словакия (Група Е, Санкт Петербург)
19:00 часа
Хърватия – Чехия (Група D, Глазгоу)
22:00 часа
Англия – Шотландия (Група D, Лондон).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!