Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба с карикатури на Теню Пиндарев във фитнеса, защо не?

Художникът има карикатури, подходащи за всяко място

Снимка: Галерия „Лоран“
Как повече хора да се "срещнат" с творчеството на Теню Пиндарев, с неговите шаржове и карикатури? Може ли тези, които никога не стъпват в галерия, да попаднат изненадващо на някоя от тях (и то без да разгръщат стари броеве на вестник "Стършел")?

Един изключително интересен и наистина иновативен проект бе разработен в тази насока от екип на галерия “Лоранъ” в лицето на Елисавета Станчева и Зорница Василева. 

Проект, в който избрани творби на Теню Пиндарев, биват изложени в ... бирария, фитнес и фризьорски салон. Със смелите си "ходове" проектът, който е поредната инициатива на галерията за отбелязване на 100-годишнината на родения в Казанлък Теню Пиндарев, печели подкрепата на Столичната програма "Култура".

Елисавета и Зорница дойдоха да разкажат за него в нашето "Радиокафе" между две подреждания на пътуващата мини-експозиция, която още при подреждането си на всяко изненадващо и нехарактерно място, предизвиква въпроси и интерес от всички наоколо.

Хубавото е, че Теню Пиндарев сякаш има карикатура за всяко място, затова и тази "капсула изкуство" се имплантира някак леко и естествено на всички тези необичайни места.

Между другото, ако искате творбите на Теню Пиндарев да дойдат и при вас, можете да се свържете с Елисавета и Зорница. Те вече са разработили логистиката, обикновено експозицията се задържа в рамките на две седмици, като освен самите шаржове и карикатури, има и достатъчно информация за дългия и плодотворен живот и многопластовата личност на Теню Пиндарев.

Точно в момента те са на улица “Балша” 5, където добавят усмивки и интерес към хумора на системно трениращите и търсещи добър тонус посетители и ще остане там до 23 юни. А от началото на годината се мести във весел фризьорски салон на ул. “Янтра” 3а.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени