Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник с любими и нови групи в 3-дневния Sofia Live Festival

Жлъч, Григовор, Гена ще видим още днес

Заради очакваните силни валежи и гръмотевични бури, първите два дни - 18 и 19 юни, от очаквания с нетърпение Sofia Live Festival ще се проведе на закрито - в Sofia Live Club, а в третия ден – неделя, 20 юни,  hug or handshake, Керана и космонавтите, Phuture Shock и Hayes&Y ще свирят на Колодрума, съобщи пред Радио СофияПетър Коев, организатор на фестивала.

Всъщност и в трите дни на фестивала ще звучи качествена музика.

„Подбрали сме по-алтърнативни, ни толкова мейнстрийм групи, насочени повече към младежката аудитория. Целта е да съживим музикалния живот след пандемията, и то с нещо ново, което надявам се да продължи през годините“, каза Петър Коев.

Днес - 18 юни ще чуем дебютния албум на Стругаре,  песните със силни послания и бързи рими на Жлъч, Григовор, Гена, а Мила Роберт ще представи най-новия си сингъл.

На 19 на сцената ще се качи почти легендарната група Анимационерите и базираните в Манчестър, много любима и на Радио София Hayes&Y. Насо Русков и Чарли от „Бейби фейс клан“ ще видим в новата формация Les Animaux Sauvages.

Емблематичните Pista Mashina и Phuture Shock се събират ексклузивно за първото издание на Sofia Live Festival, след повече от 10 години отсъствие от родната сцена.

На фестивала ще има също и щанд с книги и фотоизложба.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени