Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рут Колева: Sofia Live Festival предлага качествена музика без компромиси

Снимка: eurovision.bnt.bg

„За 20 - ти очакваме доста хора, защото ще участват много интересни чужди групи и изпълнители“, каза пред БНР певицата пряко Рут Колева за започващия Sofia live festival, той ще се проведе на закрито на 18,19 в Sofia Live Club, заради предстоящите валежи следващите дни.

„А на 20 юни остава фестивалът да се проведе в първоначалната му локация - обещаваща е прогнозата за неделя, затова hug or handshake, Керана и космонавтите, Phuture Shock и Hayes&Y ще слушаме на Колодрума. Билетите за този ден продължават да са налични на предварителна продажба на цена от 20лв., а на място ще са 25лв. Влизането на територията на Колодрума ще бъде еднократно за деня“, каза още в "Преди всички" Рут Колева.

По думите на известната певица идеята за фестивала е от преди няколко месеца, за да покажем, че творците от музикалния сектор, които половин година нямаха никакви изяви, че всъщност през това време те са творили изкуство:

"Да направим нещо, което да даде шанс на качествените и интересни български артисти, както утвърдени имена, така и млади, готини и с потенциал, и таланти, да получат сцена с една супер готина аудитория, със стрaхотен саунд, перфектна организация, на която те да покажат своето изкуство, новата музика, която са създали и тя трябва да бъде чута", посочи още Рут Колева.

"Още повече, че в нашия град ни липсват качествени и концептуални фестивали от европейски тип, които са тематични, с поглед към една конкретна стилистика и аудитория, без компромиси в неговата селекция и качество", подчерта Колева пред БНР.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени