Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова иска гаранции от служебния кабинет за евросредства за метрото

Снимка: БНР, архив

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска гаранция от служебното правителството, че ще бъдат отпуснати европейските средства за продължението на метрото към квартал „Левски“ и „Слатина“. Има готовност изграждането да започне до края на годината.

Не би било справедливо да бъдат намалявани защитените европейски средства за София в Плана за възстановяване и развитие, още повече когато проектите са съгласувани с Европейската комисия, посочи Фандъкова.

„Тези проекти са заложени в предишния вариант на плана и те са предварително съгласувани с Европейската комисия, тоест тук не може да има притеснения, че Европейската комисия не би се съгласила“, каза тя.

„Нека да припомня, че софиянци са най-големият данъкоплатец както в Държавния бюджет, така също и в средствата, които България внася в Европейския съюз, тоест би било безкрайно несправедливо към софиянци. Чувам, че трябва да търсим други възможности и уверявам, че Столичната община използва всички възможни механизми и инструменти за финансиране на своите проекти, за да може работата за града да продължи“, добави Фандъкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна