Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Градчето, където е сниман любимият сериал „Синьо лято“ – Нерха

Бойка Велинова разказва и как се изкачва Пътеката на краля в Андалусия

7
Снимка: Бойка Велинова

Бойка Велинова, която от години живее в Андалусия и използва Испания като базов лагер за пътуванията си по света, разказва как Испания се подготвя за завръщането на туристите – с почистени плажове, обновени менюта в ресторантите, ремонтирани хотели и широки усмивки.

При телефонния ни разговор Бойка така сочно и картинно описа тамошните красоти! Тя е дигитален номад, полиглот, кулинарен авантюрист и ценител на бавното живеене. Посетила е 109 държави на 6 континента и с удоволствие ги споделя в своите статии. Днес е ред на Андалусия. Запитах я впечатленията й свежи ли са или кара на спомени, както коронавирусът налага.


И тя ни въвлече в пъстра и завладяваща църковна процесия.

Основните интереси на Бойка Велинова са обектите на ЮНЕСКО; архитектура и антропология; изкуства и кулинарни традиции. Тя преживява на свой гръб всички туристически трендове през последните години – от свръхтуризма преди пандемията към пълния стейкейшън – ваканция близо до дома.

С Бойка отиваме в градчето Нерха, където е сниман любимия сериал „Синьо лято“ и се изкачваме по Пътеката на краля.

Ще продължим да пътешестваме с нея до различни точки на света чрез пътеписите, които публикува в български медии. 

Гигантският сталактон, вписан в Рекордите на Гинес
Снимките са предоставени от Бойка Велинова
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия