Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекоатлети от девет държави стартират в Стара Загора

Стара Загора за втори път ще бъде домакин на европейското отборно първенство по лека атлетика във втора лига. Състезанията са насрочени за 19 и 20 юни. С начален час 16.00 часа на стадион "Берое" в съботния ден ще започне състезанието по овчарски скок при жените. Официалното откриване е в събота от 17.30 часа.

В надпреварата ще стартират участници от девет държави. Първите три отбора в класирането ще преминат в Първа лига, а последните три ще отпаднат.

Заради спрени права Русия няма да се включи в състезанието. Заради някои ограничения в самата държава атлетите от Австрия също няма да участват. Представителите на Израел няма да бъдат в Стара Загора заради регистриран положителен тест за коронавирус. Сред участниците са и представители на  Дания, Хърватия, Литва, Латвия, Словения.


Най-елитните български лекоатлети начело с Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева, Габриела Петрова, Тихомир Иванов и Митко Ценов, ще поведат тима ни  с амбиции за първото място и изкачване в по-горната първа лига.

"Предходното ни домакинство през 2015 годинa донесе на отбора успех, а на публиката по трибуните невероятни емоции и преживявания и сега надеждите на всички ни са за нов триумф на нашите спортисти.Някои участници ще гонят нормативи за Олимпиадата и за различни форуми, надяваме се на страхотно състезание, коментрира заместник-кметът Красимира Чахова.

Националката Ивет Лалова пожела на своите съотборници да покажат възможностите си, да постигнат лични резултати и отборът да спечели още квоти.

„Ще стартирам на щафета 4 по 100 м. през първия ден и на 200 метра през втория, а на 100 метра ще участва съотборничката ми Ина Ефтимова, с която се надявам да сме заедно на Олимпиадата“, каза Ивет Лалова.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени