Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВВМУ организира фотоконкурс по повод своята годишнина

Снимка: Pixabay

Фотоконкурс „140 години Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“ се организира по повод годишнината на най-старото техническо учебно заведение в България. В конкурса могат да участват бакалаври, магистри или докторанти и курсанти  от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“."Могат да се включат и преподаватели, ако имат такива желание", каза за Радио Варна Катерина Русева - председател на Студентския съвет във ВВМУ.

"Конкурсът е в две направления - морски традиции и морска индустрия. Вече получихме доста снимки. Прави впечатление, че участниците снимат предимно морски пейзажи, примерно, от носа на кораба, на който се обучават. Има и доста снимки на чайки. Единият от курсантите е снимал чайка, кацнала на пейка, и в описанието на снимката уточнява, че тази чайка е доста по-кротка от нашите във Варна", коментира Катерина Русева.

Срокът за изпращане на снимките е до 31 август 2021 г.  На 15 септември ще бъдат обявени номинираните за наградите на фотоконкурса. Имената им ще бъдат обявени във Facebook профила на Студентски съвет към ВВМУ и на сайта на Морско училище. Номинираните фотографии ще бъдат публикувани и в алманах по повод 140-годишнината на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.Номинираните за I, II, III място в конкурса ще получат материални награди и ваучери.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна