Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник осигурява безплатен транспорт за Черешова Задушница

Снимка: БГНЕС

Община Перник осигурява безплатен транспорт за Черешова Задушница в събота. Автобусите, които ще превозват перничани безплатно, ще бъдат обозначени, съобщиха от общинския пресцентър. Във всички останали линии, които ще се движат до и от гробищните паркове, пътниците ще трябва да закупят билет.

Безплатният транспорт е в улеснение на гражданите и от него може да се възползва всеки, вместо да стои с автомобила си в задръстване или да търси място за паркиране, заявиха от общината.

Автобусите за Централния гробищен парк ще тръгват от спирката при Централна ремонтна база  на всеки 30 минути от 8:00 ч. до 14:30 ч. В обратната посока- до спирка „Шахтьор”,  първият курс ще бъде в 8:30 ч., а последният - в 15:00 ч.  За гробищния парк в квартал „Мошино” автобусите ще тръгват от спирката при бл. №91 на ул. „Рашо Димитров“ на всеки час от 8:00 ч. до 14:00 ч. В обратната посока първият курс е в 8:30, а последният ще бъде в 14:30 ч.

Общината в Кюстендил ще осигури извънредна автобусна линия за с цел улесняване придвижването на хората, пристигащи от селата и околността.

Маршрутът предвижда тръгване от спирката на Пазара до Новия траурен парк, който е на около 3 километра извън града, в 11 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!