Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Проверката срещу шефа на НАП тече, но няма още резултати

| обновено на 19.06.21 в 21:06
Премиерът Стефан Янев в Поповица
Снимка: Кремена Данева

Премиерът Стефан Янев определи като нормално политическо говорене плановете на коалицията ГЕРБ - СДС да внесе жалба в ЦИК за това, че служебният калбинет участва в предизборната кампания.

Според Янев подобни обвинения и жалби са нещо нормално в предизборна кампания. Той даде изявление преди среща с кметове в Поповица.

Министър-председателят на България г-н Стефан Янев

Премиерът коментира, че квалификациите по отношение на новите назначения в администрацията трябва да бъдат направени едва, след като се види тяхната работа. Служебният кабинет работи за хората, а не прави предизборна кампания, тъй като то е безпартийно, добави министър-председателят.

"Нека да престанем да обсъждаме назначенията с епитети, дали са скандални или не, да гледаме и да следим тяхната дейност. В близките дни ще има има интересни развития, и днеска има - една реализация на контрабанда, която е свързана с наркотици. Разбира се нееднократно съм го казвал - при доказани нарушения - ни ще се разделим с тези хора".

9600 машини за гласуване вече са осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500 машини.

Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция (НАП) тече, но още не е приключила и няма резултати.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна