Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НДК отбелязва 40 години от основаването си с изложба "Различности"

"Различности"
Снимка: "Различности"

"Различности" е заглавието на експозицията, подредена в Арт галерия - НДК. Повече от 50 произведения на 18 художници могат да бъдат разгледани до 8 юли. Тя е продължение на проект от 2019 г. и е част от програмата на Пловдив като Европейска столица на културата.

Изложбата, която беше планирана за миналата година, вече може да бъде видяна всеки ден между 10 и 19 часа срещу вход свободен.

Общо 18 художници с над 50 произведения представят работите си, сътворени в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства. Изложените работи са изработени в разнородни материали и техники - има рисунки с молив и сух пастел, показани са скулптури и релефи от дърво, порцеланови декоративни чинии, стоманени пластики, бронз.

Изложбата е част от инициативите по повод 40 години от създаването на НДК.

За СТУДИО 4 УШИ

СТУДИО 4 УШИ е приятелски кръг от художници, които работят в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства и др. Това, което ги обединява като творци, е специалното отношение към класическите прийоми в изкуството. Основният им стремеж не е да правят съвременно изкуство, а да не правят временно такова. Важно за тях е търсенето на истински стойности в това, което правят, за което едно от най-съществените неща е диалога помежду им. От там идва и името, като формулировка на това, че да те чуват е също толкова важно, колкото и да слушаш, за което са нужни минимум 4 УШИ.

Студиото остава отворена общност, в която място има за всеки, който е на мястото си.

Автори:

Ваня Димитрова, Светослав Хаджигаев, Кристина Вътова, Цветан Николов, Сирма Маркова, Николай Мартинов, Милена Дечева, Илия Новачев, Михаела Каменова, Христо Кирилов, Николета Иванова, Владимир Мичев, Петя Попова, Пламен Петрунов, Валентин Митев, Иван Ушев, Венцислав Шишков, Златина Кръстева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени