Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът на Русия в САЩ се завръща във Вашингтон

| обновено на 20.06.21 в 15:01
Анатолий Антонов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След тримесечен престой в родината си посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов замина със самолет за Вашингтон. Очаква се скоро в Москва да се завърне и американският посланик Джон Съливан. 

На редовния си брифинг през седмицата говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че в понеделник посланик Антонов ще бъде на работното си място във Вашингтон.

Той беше извикан за консултации в Москва март, след като в телевизионно интервю американският президент Джо Байдън отговори утвърдително на въпроса дали смята руския си колега Владимир Путин за убиец.

Тогава от руското външнополитическо ведомство посъветваха посланика на Съединените щати в Москва Джон Съливан също да се прибере в родината си за консултации.

Завръщането на посланиците в дипломатическите мисии беше договорено по време на преговорите между президентите Путин и Байдън на 16 юни в Женева. Наблюдателите оценяват това като желание за нормализиране на дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна