Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Край на блокадите по пътя в Обручище

Гълъбовското село Обручище е близо до ТЕЦ-овете и мините на енергийния комплекс "Марица-изток".
Снимка: Иван Славов

Инициативен комитет "Обручище завинаги" прекратява протестните действия от днес. След проведена среща с директора на Областно пътно управление - Стара Загора Веселин Димитров са постигнати договорености да започне процедура по проектиране и изпълнение на основен ремонт и рехабилитация на път III-5504 от Републиканската пътна мрежа, а до започването на основния ремонт да се извърши текущ такъв с цел временното подобряване на състоянието на отсечката. 

Локалният ремонт на участъка на около 15 километра от третокласния път Мъдрец-Искрица-Медникарово-Обручище-Раднево-Гълъбово трябва да започне не по късно от 22 юни и да завърши до края на юли, съобщи Тенчо Киряков от инициативния комитет "Обручище завинаги".

"До края на юли трябва да завърши локалният ремонт - отсечката от ТЕЦ – 1 до надлеза над затворената горна лента. Второ, от утре, най-късно, започва фрезоването на асфалта - кърпене на дупки по цялото трасе до Мъдрец. Също до края на юли, с пътноподдържащата фирма, която е на област Стара Загора сме се разбрали без процедури да започнат проектиране за цялостен ремонт на пътя".

До петък, 25 юни, Областно пътно управление-Стара Загора трябва да внесе до управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" конкретно задание за ремонта. При условие, че поетите от агенция "Пътна инфраструктура" ангажименти не бъдат изпълнени, протестиращите са в готовност да подновят действията си.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.