Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кино под звездите" се завръща

"Кино под звездите" се завръща с прожекции на португалски ленти. От днес до 25 юни на открита сцена „Охлюва”  бургазлии и гости ще се насладят на пет интересни прожекции. Всички филми са със субтитри на български, входът е свободен. Началото е от 21.00 часа.

Началото дава Перлата на Бенфика” (Ruth), 2018, с режисьор Антонио Пиняо Ботельо. Филмът проследява историята за трансфера на футболиста Еузебио в Бенфика през 60-те години. Вместо да се присъедини към Спортинг, Еузебио решава да последва сърцето си и да отиде в Бенфика, но преди да се превърне в Черната перла, носи псевдонима Рут, за да живее незабелязано в Лисабон цели 17 години. Лентата обрисува всичко, свързано с този трансфер – шантаж, опити за отвличане, замесване на министри, делириум по вестниците и обещания за милиони.

Седмицата на португалското кино включва още двете комедии  „Парк Майер” на режисьора Антонио-Педро Вашконселош и „Португалия не е за продан”, режисьор Андре Бадало. Следват биографичната драма „Аз, Амалия” с реж. Мигел Пимента, Нуно Галопим и „Наследството”  режисиран от Тиаго Гедеш.

Това лято на сцена „Охлюва” ще има прожекции на китайско, руско, полско и японско кино.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна