Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Античните статуи на фотографката Елина Кешишева в „Лета“

Снимка: nationalgallery.bg

Световноизвестната фотографка Елина Кешишева пристига от Париж, където живее и работи, за да открие своята втора самостоятелна изложба „Лета“ в „Квадрат 500“ на 24 юни от 18 часа. Тя е част от 13-ото издание на „Майстори на фотографията“ на фондация „Мусиз“.

Елина Кешишева е главен фотограф на френското модно списание Marie Claire, автор е на настоящата кампания на модна къща Dior, снимала е за редица корици на различни издания едни от най-известните личности в света. Сега само няколко месеца след големия успех и положителни реакции към нейните първи блокбастър кампании за Dior, Кешишева подканва зрителя в изложбата „Лета“ да насочи мислите си навътре към себе си, да потъне в забрава и да чуе своя вътрешен глас.

Лета е нимфата на забравата, с която в древногръцката митология се свързва една от реките в подземния свят. Душите пият от водите на Лета, за да забравят земния си живот. Широкоформатните произведения са заснети на филмова лента на естествена светлина, за да уловят цветовете – синьото, червеното... Снимани са сред природата по време на пандемията близо до Париж. Героините са като антични статуи, амазонки, жени без възраст и с прекрасни тела. 

Чуйте повече в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени