Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Орисано" на Искра Урумова - по мистичните пътеки на самодивите

Снимка: Фейсбук

Преди да отбележим мистичния празник Еньовден на 24 юни, се пренасяме в света на самодивите с журналистката Искра Урумова. Премиерата на новата й книга "Орисано" ще бъде от 19 часа в Римските терми във Варна. Тя е автор и на трилогията "Откраднато, обречено, опазено".

По думите на Искра Урумова историята в "Орисано" е родена от "Откраднато, обречено, опазено".

"Защо продължих? Най-вече заради многото въпроси и желанието на читателите тази история да продължи. Понякога авторът не планира да продължава една история, но когато е видно, че има жажда за още и още от този свят, винаги той може да бъде по някакъв начин продължен, променен, допълнен, така че да даде на хората усещането, което те искат", каза за БНР Искра Урумова.

Историята на героите в книгата - Неда и Марко, продължава с раждането на тяхното дете.

"Този сезон четвърти разказва за живота на сина на Неда и Марко и отново води читателите по много магични, интересни кътчета из нашата земя и не само. В книгата и в самия сюжет има всичко, което читателите показаха, че харесват в първите. Има изпепеляваща любов, има пътешествия, приключения, лукавство, опасности. Тази история разказва за света на самодивите и овчарите в днешни дни, пред нас", допълни в предаването "12 + 3" Урумова.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени