Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нидерландия с трети пореден успех

Отборът на Нидерландия записа трета поредна победа на европейското първенство по футбол
Снимка: БГНЕС

Отборът на Нидерландия победи този на Северна Македония с 3:0 в последен мач за двата тима от група "С" на Евро 2020.  Двубоят беше последен за звездата на македонците Горан Пандев, който изигра 122-ия си мач за националния тим и беше заменен в 68-ата минута от Тихомир Костадинов. Мачът на "Йохан Кройф Арена" имаше и българско участие, тъй като Георги Кабаков беше четвърти съдия, а Мартин Маргаритов първи резервен арбитър.

Срещата започна с по-активна игра на Нидерландия, но македонците първи стигнаха до голова възможност. Иван Тричковски вкара топката във вратата, но попадението му беше отменено заради засада. Малко повече от 10 минути по-късно Александър Трайковски уцели гредата с удар от дистанция.

Нидерландия поведе след контраатака в 25-ата минута и гол на Мемфис Депай, а пет минути по-късно Дензъл Дъмфрис пропусна да удвои.

Втората част започна с шанс за нидерландците, но Де Лихт пропусна с глава. Само минута след това комбинация между Депай и Вайналдум направи резултата 2:0. Малко след това Вайналдум отново се записа сред голмайсторите и с добавка покачи на 3:0.

Десет минути след гола резервата Воут Вегхорст удари греда, а минути по-късно друг появил се като смяна Дарко Чурлинов вкара за македонците, но попадението му беше отменено заради засада.

До края нов гол не падна и нидерландците затвърдиха първата си позиция в групата с три победи от три мача, македонците пък си тръгват с три загуби, но с два отбелязани гол в дебюта си на големи първенства.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!