Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия с лесна победа срещу Финландия

Футболистите на Белгия и Финландия гледат невярващо как жена нахлу на терена на стадиона в Санк Петербург и бе хваната от охраната
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Белгия спечелиха срещу тези на Финландия с 2:0 в Санкт Петербург и финишираха на първата позиция в група "B" на Евро 2020. "Червените дяволи" завършиха с пълен актив от 9 точки, а финландците останаха трети с 3 и ще чакат развитието в другите групи, защото четирите най-добри трети отбора също продължават на 1/8-финалите. В другата среща Дания разби Русия с 4:1 и приключи на второто място с 3 точки, класирайки за следващата фаза на турнира.

Белгийците бяха доста активни преди почивката, но не можеха да вкарат гол. В 16-ата минута Ромелу Лукаку изскочи зад защитата и стреля по земя покрай вратата, но бе отсъдена и засада. В 22-ата минута Де Бройне създаде напрежение с мощно включване в наказателното поле, но опитът му да центрира от аутлинията бе спрян от защитник. Минута по-късно дойде и първият точен удар в мача, но Аксел Витсел не затрудни особено вратаря Храдецки.

Малко преди края на полувремето Едер Азар опита да си изпроси дузпа, падайки в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но съдията не посочи бялата точка.

В 65-ата минута Ромелу Лукаку получи перфектен пас от Кевин де Бройне и прати топката зад гърба на Храдецки, но след намесата на ВАР попадението не бе зачетено заради милиметри засада. 

В 74-ата минута Белгия все пак поведе в резултата. След центриране от корнер Вермаелен стреля с глава, топката се отби в страничния стълб, а при опита си да се намеси Храдецски я добута във вратата си. 

В 81-ата минута Лукаку все пак успя да реалириза третия си гол на Евро 2020, след като получи пас от Де Бройне, завъртя се и прати топката в мрежата на Храдецки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени