Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо иска Серхио Рамос в Рома

Серхио Рамос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият защитник на футболния Реал (Мадрид ) Серхио Рамос може да продължи кариерата си в Италия, съобщава местното издание Sport Mediaset. Наставникът на Рома Жозе Моуриньо настоява за привличането на испанския ветеран.

Рома е готов да предложи на Рамос двегодишен контракт и заплата в размер на 7.5 млн. евро на сезон. Футболистът със сигурност няма да бърза с решението си, тъй като интерес към него не липсва.

Вариант за него е и богатият френски клуб Пари Сен Жермен, където се подвизават неговите бивши съотборници Кейлор Навас и Анхел Ди Мария, както и негови сънародници от Испания. Рамос е впечатлен и от това, че треньорът на отбора Маурисио Почетино говори испански език. Андалусиецът започна на "Сантяго Бернабеу" като краен бранител, но именно при Жозе Моуриньо през 2010 г. се премести в центъра на отбраната. Серхио Рамос е изиграл 16 сезона в Реал (Мадрид) и си тръгва с богата колекция от титли. Само Пако Генто е спечелил повече титли от него с фланелката на Реал (Мадрид) - общо 22. От тях 4 в Шампионската лига, 4 клубни световни купи, 5 шампионски титли на Испания, 4 испански супер купи, 3 европейски супер купи и 2 купи на краля.

В годините си на играч на Реал той беше номиниран за Златната топка на шест пъти, беше избран за един от десетте най-добри централни защитници в историята на футбола и беше включен в идеалните единадесет от последното десетилетие, което започна с успехите, постигнати с испанския отбор, с който той е двукратен европейски шампион и световен шампион.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна