Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест под наслов „Да спрем смъртта по пътищата!“ пред Съдебната палата в Пловдив

Снимка: Кремена Данева

Протест под наслов „Да спрем смъртта по пътищата! Да спасим животи!“ се провежда пред Съдебната палата в Пловдив. Той предхожда разпоредителното заседание в окръжния съд срещу 20-годишния Петър Маринашки от Стамболийски, обвинен  че при катастрофа по непредпазливост е причинил смъртта на двама свои приятели Тодор Бараков и Виктор Василев.

При инцидента са ранени и другите две момчета, пътували в автомобила 

Според събраните доказателства във фаталния ден на 11 ноември миналата година Петър Маринашки  е шофирал с висока скорост и под въздействието на марихуана. Той губи управление над автомобила и се блъска в дърво. Загиналите Тодор и Виктор са съответно на 16 и 17 години. Събралите се днес на протеста са възмутени, че Петър Маринашки е бил освободен от ареста след разглеждане на мярката му за неотклонение под гаранция от 2000 лева.

Васко Александров, бащата на Виктор и Галина Илчева, майка на Тодор Бараков заявиха:

„Употребата на наркотици и превишената скорост е умишлена…Най-възмутителното е, че има шанс и законът го позволява той да се измъкне с условна присъда. Ние сме тука, за да искаме ефективна присъда, максимална, и тази негова присъда да бъде пример“.

Заседанието на съда започва в 9.30 часа 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени