Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътна полиция Стара Загора с допълнителни патрули за контрол на трафика през Ракитница

Интензивното движение руши пътната настилка в старозагорското село

Интензивен остава трафикът през старозагорското село Ракитница. Пътят през населеното място е обходен за заобикаляне на затворения за ремонт 23 километров участък на АМ „Тракия“. Ежедневно патрули на „Пътна полиция“ осъществяват контрол на движението. Натовареността на трафика през отсечката ще продължи още няколко седмици, след като вчера стана ясно, че ремонтът на магистралата ще бъде удължен с един месец.

До отлагане на крайната дата за завършване на 23 километровия участък от АМ "Тракия" се стигна, след като в началото на месеца инспекция на Агенция "Пътна инфраструктура" установи влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане, липса на компетентен технически надзор, липса на удачен проектантски и авторски контрол. 

Проверка на екип на Радио Стара Загора на място в Ракитница установи интензивен трафик през населеното място в сутрешните часове. Очакванията са за засилване на движението през обходния за АМ "Тракия" алтернативен маршрут - Свобода - Ракитница - Богомилово - Стара Загора с напредване на летния сезон. От КАТ Стара Загора напомнят, че шофьорите могат да използват и алтернативни маршрути през АМ "Марица" - Димитровград, както и през Подбалканския път. 

Интензивното движение руши пътната настилка в Ракитница. За това призна кметският наместник в селото Кремена Димитрова. И преди отвеждането на трафика от АМ "Тракия" към алтернативната отсечка Свобода - Ракитница - Богомилово - Стара Загора настилката бе в лошо състояние с пропадания на места. Кремена Димитрова заяви, че има уверение от институциите, че след приключване на ремонта на магистралата пътят Свобода - Богомилово ще бъде изцяло обновен. 

Повече за проблемите с трафика в старозагорското село Ракитница, както и за действията на институциите може да чуете от прякото включване на Елена Балабанова от населеното място:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна