Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквайте в „Аларма“ на 22 юни Краси Георгиев

| обновено на 22.06.21 в 16:36
Ася Чанева и Краси Георгиев
Снимка: личен архив

На пръв поглед той не е нищо особено – изглежда като повечето мъже над 40 години, които поддържат тялото си в най-добра форма, без да го подлагат на химически субстанции.

Обикновените мъже ходят, той тича, повечето от нас вървят по-бавно или по-бързо, той бяга – винаги продължително – с часове, с дни, със седмици и много често с месеци.

Тичането го е завело на невероятни места по света – в пустини, в джунгли, зад полярния кръг - с най различни пътища, хора, обичаи и климат.

Той е маратонец. Но не просто маратонец, а ултрамаратонец – от онези, които изминават хиляди километри, тичайки – състезавайки се с времето, но най-вече със себе си.

Той е Краси Георгиев.

Участвал е и е финиширал на почти всички престижни ултра маратони в света, а започва да тича чак на 30 години.

Живял е над 20 години в чужбина, работил е като е готвач в скъпи и не толкова престижни ресторанти в Лондон. Преди няколко години случайно се връща в България и оттогава освен да тича, Краси помага – така, както само той може – привличайки внимание и финансови средства към нуждаещи се.

Дали тегли двутонен пикап, тича без прекъсване по 36 или 55 часа, или бяга по маршрута на паневропейския транспортен Коридор №8,преминавайки през три държави; Краси прави това с кауза.

Дали каузата му е да събира пари за деца с тежки заболявания, или да подкрепя психичното здраве – Краси винаги намира съмишленици в своя бяг.

В 90-те минути на „Аларма“ ще разберете за Краси Георгиев неща, които не сте знаели, дори и ако вече сте прочели книгата му „Да тичаш към себе си – моите 10 принципа за пълноценен живот“.

С Краси ще си говорим за себепознанието, за работата му като готвач по 15-17 часа на ден, за наркотиците, които отдавна са останали в миналото, за дисциплината и строгия режим сега, за някои екстремни случки, за татуировките, за едно куче, за половинки и за още много неща.

В предаването ще участва и Павлин Якимов – издателят на книгата „Да тичаш към себе си“, която е написана в съавторство с журналиста и преводача Даниел Пенев, автор на книгата „Хората, които променят България“.

Ако останете с „Аларма“ до 23 часа довечера, ще научите и как можете да получите книгата на Краси Георгиев.

Подробности очаквайте и на официалната страница на „Аларма“ във ФБ - Слушащи и правещи „Аларма“

Очаквайте пред септември официално представяне на книгата „Да тичаш към себе си – моите 10 принципа за пълноценен живот“ в София, Пловдив, Велико Търново, Кюстендил и в родния град на Краси – Панагюрище.

Очаквайте скоро и целия разговор с Краси Георгиев тук на нашия сайт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна