Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад изпълнител от Добрич поема по пътя на медицината

Александър Петров
Снимка: Личен архив

Младият изпълнител и поет Александър Петров от Добрич организира концерт-спектакъл „Ще продължа“ тази вечер в родния си град. Изявата му е дълго планирана и има за цел да събере на една сцена неговите приятели от поп-рок студиото „Сарандев“, както и децата и младежите от Музикален театър „Дея“. Идеята е на самия Александър, който тази година завърши средното си образование и оттук нататък ще продължи висшето си образование в сферата на медицината.

Александър Петров е познат не само на добричката публика от множеството му изяви през годините на сцената. Той е от онези млади творци, които живеят с музиката и за музиката, които никога не спират да търсят вдъхновение и които изявяват заложбите си в различни изкуства. Идеята за предстоящия тази вечер спектакъл идва много отдавна, а трудът по събиране на репертоар, репетиции и сценарий тече от месеци, разказва Александър, който не крие амбицията си всичко да се получи „по-разчупено“.

Заглавието „Ще продължа“ не е избрано случайно. Според Александър то е кратко и ясно – че няма да приключи с творческия си етап.

За да се изпълни сцената с творци, както сам иска Александър, заедно с него ще излязат и децата и младежите от Танцовия театър „Дея“ в Добрич с ръководител Лана Анцаридзе.

„Тук е важно да избереш песен, която добре ще изглежда на сцена заедно с танцьорите“, казва Анцаридзе.

С малко тъга, но и с чувство на гордост подготвя изпълнителите за този спектакъл музикалният им педагог Елена Карабельова. По думите й, работейки с години с едни и същи деца, неминуемо се натрупват емоции, но най-хубавото е, че след завършването си, накъдето и да поемат, всички нейни възпитаници с радост се връщат в добре познатата репетиционна, макар ивече като гости. 

„Сашо тази година е единственият абитуриент. Естествено, че няма да ми е лесно да се разделим. Толкова години имаме зад гърба си съвместна работа. Той е от тези, които много влагат в това, което правят.“

Концертът е тази вечер от 19.00 часа в концертната зала на Младежкия дом „Захари Стоянов“ в Добрич. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени