Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздават Черноморските бизнес Оскар-и

Снимка: vipcompr.com
Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония в курорта “Слънчев бряг” на 6 август. Подобни конкурси стимулират и популяризират успешните практики и дават стимул за развитие на бизнеса.

Наградите се присъждат за изключителен успех, иновации и етика, които са задължителни за просперитета на всяка компания. Поощрява се успешното лидерство, повишаването на стандарта в корпоративната общност, опазване на околната среда, както и благотворителните дейности.

“Основната цел е да се представят добрите примери от Черноморието от всички сектори, не само туризъм”, казва Патриция Кирилова, организатор на събитието. По думите ѝ по време на пандемията е станало ясно, че много малко бизнеси по Черноморието са успели да се справят. Има много хора, които са фалирали.

Конкурсът обаче ще даде пример с бизнесите, които са успели да се справят дори и в трудните времена. “Ще дадем добрите примери как може дори и в такива трудни времена регионът да бъде спасен и да покажем хората, които помагат за това той да оцелява и да се развива, защото Черноморието не е само хотели и презастрояване.

 Има и прекрасни места, които са за семеен туризъм, за уединение. Плажове, които изобщо нямат този цивилизован вид, но хората си ги знаят и това е нещо, което трябва да бъде отбелязано, за да не се насочва цялото внимание към Гърция, което не работи в полза на нашия туризъм в никакъв случай”, коментира Патриция Кирилова.

Чуйте повече в разговора на Елена Пъневска в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна