Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янев обеща държавна помощ на Лом заради наводненията

4
Снимка: Радио Видин

Правителството ще помогне на жителите на Лом да се справят с последствията от наводненията миналата събота, обеща служебният премиер Стефан Янев при посещението си в града.

В резултат на проливния дъжд е изкъртена настилка по улици в града. Изровен е и участък от Републиканския път, който е авариен към атомната електроцентрала в Козлодуй, видя на място премиерът Стефан Янев:

"Тази пътна настилка е полагана през 1938-ма година. Оттогава не е имало сериозна рехабилитация и всъщност при последната буря, водата, която се е събрала, е изровила почти цялата пътна настилка в тази част, която е по-стръмна".

Ще бъдат отпуснати средства както за Републиканския път, така и за ремонт на улици в града:


"Говорим за различни случаи. В случая тази улица е отговорност на кмета, защото тя е част от градската среда. За пътя, за който стана въпрос, той е част от Републиканската пътна мрежа. Различни и министерства, и ведомства имат отговорности, както и Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, която също ще направим опит със своите възможности, да окаже съдействие на бедстващите хора и последиците от бедствията, които са в инфраструктурата, да бъдат решени и поправени".

От община Лом все още уточняват какви са щетите от бедствието в събота.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени