Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция и Португалия повтарят финала на Евро 2016 довечера

Груповата фаза на Евро 2020 завършва довечера.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Франция и Португалия се изправят в двубой от заключителния кръг на група F на Евро 2020 в Будапеща от 22:00 часа. Мачът е може би най-чаканият от груповата фаза, защото един срещу друг се изправят световния и европейския шампион в повторение на финала на Евро 2016, когато „мореплавателите“ се наложиха с 1:0 на „Стад дьо Франс“.

В класирането двукратният европървенец Франция води с 4 точки и със сигурност продължава на осминафинал. Германия и Португалия са с по 3 точки, а Унгария е с 1.

Дидие Дешан иска първото място в групата, което минава през успех тази вечер. “Петлите” нямат нужда от допълнителна мотивация срещу Португалия, като ще се опитат да си върнат за загубата отпреди пет години.

В другия двубой от групата Германия и Унгария се срещат на “Алианц Арена” в Мюнхен. Бундестимът има нужда само от точка, за да си осигури място на 1/8-финалите, но победа на маджарите ще ги прати на осминафинал.

В група Е Словакия и Испания се изправят един срещу друг днес от 19,00 часа в Севиля. Двубоят е от изключително значение и за двата отбора. Словакия стартира с победа над Полша, но след това записа загуба от Швеция и заема второто място в групата. „Ла Фурия“ е с две равенства и само победа ще класира състава на Луис Енрике напред.

В класирането лидер е Швеция с 4 точки, които стигат на скандинавците да продължат в следващата фаза. Словакия е с 3, Испания има 2, а Полша е с 1 точка.

Двубоите на Евро 2020 на 23 юни:

19:00 часа
Швеция – Полша (Група Е, Санкт Петербург)
Словакия – Испания (Група Е, Севиля)
22:00 часа
Германия – Унгария (Група F, Мюнхен)
Португалия – Франция (Група F, Будапеща).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!