Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анестина Левенова от клуб "Делфините": И в бъдеще ще се отдам на доброволчеството

Снимка: ФБ/ TimeHeroes

"Спечелихме второ място в „Купата на героите“, но за мен това си е 100-процентова победа, защото през изминалата година ние от клуб „Делфините“ дадохме сърце и душа за каузите и това показва, че нашите усилия са наистина забелязани и оценени“, каза в „Преди всички“ Анестина Левенова, ученичка в 11 клас, доскоро президент на клуб "Делфините" във Варна за наградата на доброволческото състезание  - “Купата на героите".

Това е инициатива на платформата за дарителство – TimeHeroes - мрежа от доброволчески ученически клубове в страната, които организират различни мисии в помощ на уязвими групи и хора в нужда.

„Не мога да кажа, че през миналата година пандемията ни е попречила да организираме мисиите си, няколко наши отличителни кампании са коледната -  за Центъра  „Живот под дъгата“ за деца от аутистичния спектър, както и за SOS семейства в риск във Варна, това е кризисен център за жертви на трафик на хора и домашно насилие, имахме и доста по-малки кампании, но не по-маловажни, всяка беше важна сама за себе си“, разказа още пред БНР Левенова.

"Определено в плановете ми за бъдещето централно място ще продължи да заема доброволчеството, иначе ще кандидатствам "Руска филология с педагогика".

Няма да забравя никога благодарността на педагозите от Центъра за деца с аутизъм, защото там има и деца, изоставени от родителите си или се отглеждат само от единия родител, или от баба си, това са сложни случаи. А ние успяхме чрез нашето дарение центърът да стане дневен, а не само почасов. Така променихме живота не само на децата, но и на техните родители", смята младата доброволка, запалила се по каузата от своя брат, лидер на екип в БМЧК във Варна:

"Това беше пламъкът, който се запали в мен", обобщи Левенова.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна