Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велин Пасков и пътешествията, които ни карат да мечтаем

| обновено на 25.06.21 в 09:00

Екзотични пътешествия и разяснения за местните обичаи, фестивали и традиции представя блогът TravelGuide.Tours. Негов създател и автор е журналистът Велин Пасков, който, както сам обича да разказва пътува от 3-годишен.

Блогът описва на-красивите ми спомени, разказва Пасков. В него може да откриете както ледените приключения на семейство Мария и Велин Паскови при -30 градуса в китайския Харбин, така и горещите им преживявания в Саудитска Арабия, в Индонезия, Тайланд, Алжир....

Както и отговори на въпроси като къде живеят жените с дългите вратове? Има ли син ориз? Какъв е вкусът на зелените балийски палачинки? Морени ли са морените на "Златните мостове"? Как да изкачим купола на най-величествената сграда в Рим?

Богато илюстриран със снимки и видеа, в съчетание с текстовете, които ни потапят в света на другите култури, блогът на Велин Пасков буквално може да накара всеки да помечтае за далечните, но не само дестинации, защо не и да се изкушим да ги посетим. Освен това, по-голямата част от пътешествията още не са описани и разказaни.

Колко влизат към настоящия първи подбор чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени