Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с трима джудисти в Токио

Ивайло Иванов (вляво) и Янислав Герчев (вдясно) за втори път ще участват на олимпийски игр.
Снимка: БГНЕС

България изпраща трима джудисти на олимпийскити игри, потвърди Международната федерация след финализирането на световната ранглиста.

За втори поредни Игри тръгват Ивайло Иванов (81 кг) и Янислав Герчев (60), дебют на олимпийското татами ще направи Ивелина Илиева (57 кг).

В продължение на три години спортисти от пет континента, представляващи 110 държави, включително Япония като страна домакин, се надпреварваха за спечелването на олимпийски квоти с трупане на точки в ранглистата. Така Ивайло Иванов завърши квалификационния период под №11 в категория до 81 кг, Янислав Герчев е 28-и, а Ивелина Илиева е 22-а.

В момента мъжете заедно със селекционера Атанас Герчев са на лагер в курорта „Камчия“, а Ивелина Илиева и личният и треньор Свилен Скерлев са на едноседмична подготовка в Словения, след това ще са на лагер в Пореч (Хърватия), организиран от Европейския джудо съюз.

Олимпийското ни трио пътува за Япония на 10 юли. Стартът на игрите е на 23 юли, а Янислав Герчев първи от нашите ще излезе на татамито – на 24 юли, Ивелина Илиева е на 26 юли, а Ивайло Иванов – на 27 юли.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна