Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зинка Кирилова е назначена за шеф на РИОСВ Бургас вместо Таня Манолова

| обновено на 23.06.21 в 17:45
Министърът на околната среда и водите Асен Личев.
Снимка: БГНЕС

Вместо Таня Манолова, която според бившия директор на РИОСВ Бургас Детелина Иванова е била избрана да я замести на поста, министърът на околната среда и водите Асен Личев назначи друг служител.

В окончателната заповед на министерството се посочва, че временно изпълняващ ръководната длъжност ще бъде Зинка Кирилова.

Постът директор на екоинспекцията в Бургас се оваканти, след като министърът освободи Детелина Иванова от него.

Днес Детелина Иванова заяви, че е огорчена от начина, по който е била освободена от длъжността директор на регионалната екоинспекция в Бургас. Тя не приема мотивът посочен от министър Асен Личев, че е предложила да се измени режимът на опазване на защитените дюни в местността Каваците, за да се допусне строителство там.

Детелина Иванова заяви още, че за временно изпълняващ длъжността директор ще бъде назначена Таня Манолова, която е свързана с издаването на съгласувателни разрешения за строителството на подпорна стена и хотел в местността Алепу.

„Директорът, който днес пътува към София, за да получи своята заповед, това е колега, който има дългогодишен стаж в РИОСВ, включително и като изпълняващ длъжността директор и заместващ директор, така че за него не е нова позицията, която ще заеме“, обясни тя.

Малко по късно от министерството на околната среда и водите разпространиха информация ,че на поста ще бъде назначена Зинка Кирилова, която е началник на отдел в екоинспекцията.

Както Българското национално радио съобщи, обаче, първоначално за поста е предложена Таня Манолова. Ето какво каза тя:

„Да, имах вчера предложение, аз самата казах, че съм на пенсионна възраст и имам други планове“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени