Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В концерт на 24 юни

Смесеният хор на БНР представя католически меси от славянски композитори

2
Снимка: БНР

Смесеният хор на Българското национално радио с диригент Любомира Александрова ще изнесе концерт на 24 юни от 19.00 ч. в Първо студио на БНР. 

Програмата включва премиерни за България изпълнения на католически меси от славянски композитори. Ще прозвучат месата „Свети Дух“ на руския композитор Александър Гречанинов и "Миса католика Булгарика" от българския композитор и диригент Юли Дамянов, когото познаваме като главен диригент и художествен ръководител на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“, както и на Софийския духов оркестър.

Солисти в творбата на Гречанинов ще бъдат Диана Филипова - алт и Янко Маринов - орган, а в българското произведение ще се изявят Сребрина Минева – сопран, Стефани Кръстева-Павлова – сопран, Весела Тодорова – алт, Надя Павлова – мецосопран, Димитър Зашев – тенор, Велислав Нинов - бас-баритон, както и Георги Бакърджиев – тъпан. Клавирен съпровод - Моника Гвоздева. 

Повече за произведенията и за работата на състава в трудната пандемична обстановка разказа в интервюто за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" диригентката Любомира Александрова. Чуйте в звуковия файл.

Билети за концерта можете да закупите в Рекламно-информационния център на БНР - бул. „Драган Цанков“ №4 - и онлайн в мрежата на EVENTIM.bg

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна