Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни загубиха и от Словения с 0:3

България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби и от състава на Словения с 0:3 гейма - в отделните части 23:25, 16:25, 18:25, в последния си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите в италианския град Римини.

Възпитаниците на Силвано Пранди оказаха съпротива на съперника само в първия гейм, но оттам насетне нямаха отговор на силната игра на словенците. Най-резултатен за победителите бе Тончек Щерн с 13 точки, а Рок Можич реализира десет пункта. За нашите по десет точки направиха Аспарух Аспарухов и Денис Карягин.

България завършва на предпоследно място участието си в Лигата на нациите, като зад „лъвовете“ са само австралийците с една-единствена победа - родните национали пък победиха Австралия с 3:0 гейма и Нидерландия с 3:2 по-рано в турнира.

Словения попадна сред първите четири тима и ще играе в полуфиналите на надпреварата, където са още Бразилия, Полша и Франция. Олимпийският шампион от Рио де Жанейро Бразилия ще играе с Франция, докато съперник на Словения е световният първенец Полша.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени