Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Дни на климата и енергията“ на Габрово

Снимка: БГНЕС

Днес и утре в Габрово ще се проведат „Дни на климата и енергията“ с фокус върху националните и местни политики за енергийна ефективност. Във форума ще участват представители на Европейската комисия и парламент, на Министерския съвет и на Националното сдружение на общините.

Националната дългосрочна стратегия за обновяване на сградния фонд и енергийната ефективност в Плана за възстановяване и устойчивост са сред акцентите в рамките на двудневния форум, който ще бъде открит днес в Габрово. Събитието ще се проведе в комбиниран присъствен и онлайн формат. Зелената сделка и вълната за саниране е първата тема в програмата и ще бъде представена от заместник-председателя на Комитета на регионите Марку Маркуула. 

В рамките на обявените Дни на климата и енергията, във фокуса на разговорите ще са освен европейските и национални политики, международни инициативи и инструменти в подкрепа на местните власти.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.