Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА: Повече зрители на Евро 2020 в Лондон не носи здравен риск

По 60 хиляди зрители ще има на "Уембли" за последните 3 мача от европейското.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Медицинският съветник за Евро 2020 Даниел Кох защити плановете на УЕФА на полуфиналите и финала на първенството да бъдат допуснати 60 000 зрители на стадион "Уембли" в Лондон. 

Във Великобритания се забелязва увеличаване на броя на заболелите от коронавирус в последните дни, което се дължи на делта варианта на заболяването. Добрата новина е, че броят на хоспитализираните и починалите остава изключително нисък заради активната програма на правителството за ваксиниране на гражданите. 

"Това, че на стадиона има повече зрители, не означава и автоматично по-висок риск от заболяване", каза Кох на брифинг в четвъртък. "Ситуацията в цяла Европа отдавна не е била толкова добра, колкото сега и това важи и за Англия", каза още той. 

Кох разясни, че по-притеснителна е единствено ситуацията в регионите на Манчестър и Глазгоу, но за Лондон положението е напълно под контрол. "Лесно е да погледнеш вируса и да кажеш: "Ето къде е опасността". Но това, което ние виждаме в Европа е, че стадионите могат да се запълнят до някакъв капацитет напълно безопасно", завърши Кох.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна