Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НБУ отвори арт и информационен център на софийската ул. "Раковски"

Снимка: НБУ

Нов български университет отваря новото модерно пространство, в което ще се популяризира издателската дейност на висшето училище, работата на студентите и преподавателите от програмите по изкуства и ще е привлекателна пресечна точка за бъдещите кандидат-студенти.

Мястото е наречено „НБУ в ЦентърА“.

То ще има три основни функции, обясни пред Радио София Надя Терзиева, директор на Център за книгата и член на Настоятелството на НБУ:

  • ще се организират представяния на книги и срещи с техните автори;
  • в галерийната част ще се показват творби от студенти – от картини и скулптури до дрехи и фотографии;
  • ще служи и като информационен център.

Терзиева допълни, че с логото на издателството на НБУ излизат 40-50 книги годишно, сред които монографии и научна литература, учебници и помагала, албуми, както и електронни издания.

Новото пространство на НБУ (ул. „Георги С. Раковски“ 191Б) ще приюти театрални  спектакли, пърформанси, камерни концерти и танцови представления на департаментите „Театър“, „Музика“, „Кино, реклама и шоубизнес“ и други.

С Надя Терзиева разговаря Данаил Конов.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.