Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Андон Балтаков сезира КЕВР, КЗК, МФ и МЕ за безпрецедентен натиск върху БНР от енергийния доставчик „Кумер“ ООД

Андон Балтаков
Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНР Андон Балтаков сезира Комисията за енергийно и водно регулиране, Комисията за конкуренцията, ЧЕЗ, Министерството на финансите и Министерството на енергетиката за безпрецедентен натиск, на който е подложено общественото радио от доставчика на електрическа енергия „Кумер“ ООД.

На 23 юни БНР е получило от дружеството искане за увеличаване на цената на доставка на електрическа енергия за София и Благоевград от 99,61 лв. на 149,42 лв. за мегаватчас.

Андон Балтаков съобщава, че искането е придружено със заплаха за прекратяване на доставките на електрическа енергия от „Кумер“ ООД, в случай че в 3-дневен срок БНР не се съгласи с увеличението или не прекрати договорите за обществена поръчка за доставка на електрическа енергия.

В писмото си генералният директор на националното радио призовава регулаторите да не допуснат нарушение на подаването на електрическа енергия до обектите на БНР, тъй като може да се създаде риск за националния обществен доставчик на радиоуслуги и мисията на БНР като обект от Националната система за оповестяване на бедствия и аварии.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.