Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболният Монтана взе кубинец, преговаря и с още един

Виктор Рамон Андрю Флорес с номер 19 на световното първенство за юноши до 19 години през 2019 г.
Снимка: ФИВБ

Кубинецът Виктор Рамон Андрю Флорес ще играе в отбора по волейбол на Монтана през новия сезон в Суперлигата. Договорът е финализиран, волейболист е роден през 2001 година и играе на поста посрещач. Той е национал в държавния тим на Куба за младежи до 21 години, като ще бъде в състава и за предстоящото световно първенство, на което България и домакин заедно с Италия през септември.

 „Спряхме се на кубинци, защото няма подходящи руснаци, които да вземем. Не може всеки сезон да излизат класни състезатели само от един клуб, като Локомотив (Новосибирск), които да попълват мъжки отбори. Това се случва през две-три години. Трябва да има и за тях, за да преотстъпват и за други клубове“, коментира треньорът на Монтана - Даниел Пеев.

Селекционерът допълни, че се водят преговори с още един кубинец. Той играе на поста централен блокировач и също е на 20 години.

„Затвърждава се тенденцията в нашия клуб да работим с млади състезатели, които имат потенциал в тази възрастова група и в същото време да имат добри физически качества и да са национали. Това ни е идеята“, допълни Пеев.

Наскоро Монтана вече взе един чужденец – в отбора се завръща разпределителят Максимибиан Талер. 186-сантиметровият национал на Австрия бе част от клуба през сезон 2019-2020 г. и остави отлични впечатления с играта си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна