Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две села в Хасковска област избират кмет

| обновено на 27.06.21 в 22:13
2
Гласуване за кмет в село Сърница, община Минерални бани, Хасковска област, 27 юни 2021 г.
Снимка: Дора Атанасова

Частични избори се провеждат и в две села в Хасковска област. До извънредния вот се стигна ,след като кметовете на селата починаха от Covid-19. И в двете села се извършва машинно гласуване.

Единственият кандидат в Сърница в община Минерални бани - Кемал Кемал от ДПС, бе избран за кмет на селото. 
Изборният ден в село Сърница, община Минерални бани, приключи. Председателят на секционната избирателна комисия в Сърница Емин Емин съобщи, че гласуването е завършило с двете инсталирани машини.

Преди обед едната беше спряла да работи, а от СИК съобщиха, че причината за блокирането ѝ не е във високите температури.

Част от избирателите се затрудняваха да гласуват машинно и се наложи членовете на комисията, освен да инструктират, да показват нагледно на екрана къде точно да извършват операциите. Затова от ЦИК препоръчаха на комисията машините да бъдат преместени така, че да не се виждат екраните.

Емин съобщи и резултатите от днешното гласуване

„Гласували са 242 избиратели с машинно гласуване. Всички гласове са за кандидата на ДПС Кемал Кемал. Няма бюлетини „не подкрепям“. 60 души упражниха правото си на глас в подвижна секция с хартиени бюлетини

Близо 27% е била по обед избирателната активност в стамболовското село Жълти бряг. За кметското място там се борят кандидатът на „БСП за България“ Вълчо Тилкеджиев и на ДПС Иляз Карабайрям. 565 души имат право на глас  в една избирателна секция на една машина. Организацията в секционната комисия в Жълти бряг бе направена така, че членовете ѝ, помагайки на избиратели, стоят зад машините и не виждат екрана.

Избори за кмет в село Сърница, община Минерални бани, Хасковска област, 27 юни 2021 г. Снимка: Дора Атанасова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна