Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финикс е на победа от финала в НБА

Финикс е на победа от финала в НБА
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Финикс Сънс надигра като гост Лос Анджелис Клипърс с 84:80 т. в мач от финалната серия на Западната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада. Така тимът поведе с 3:1 успеха, играе се до 4 победи. Петата среща е във вторник, а при успех Финикс ще се класира на финал за първи път след 1993 г.

И двата отбора бяха изключително напрегнати заради огромния залог в мача, но по-силната игра на гостите през първото полувреме им позволи да си тръгнат от Лос Анджелис с ключов успех и по всичко личи решителна преднина. На полувремето Финикс водеше с 50:36, но домакините от Лос Анджелис се завърнаха в мача след 30:19 в третата четвърт. 

В последния период двата отбора се скъсаха да пропускат от изгодни позиции, което облагодетелства повече гостите. Статистиката от мача красноречиво показва колко слаба бе стрелбата и на двата отбора в мача. Финикс постигна 36 процента успеваемост от игра и 20 процента от тройката, докато при Клипърс параметрите бяха още по-лоши - 32,5 процента от игра и 16,1 процента от тройката. 

Девин Букър бе най-резултатен за Финикс с 25 точки, но над всички за гостите бе центърът ДиАндре Ейтън с 19 точки и 22 борби. Ветеранът Крис Пол прибави още 18 точки. 

За Лос Анджелис Клипърс Пол Джордж реализира 23 точки и взе 16 борби, но вкара само една тройка от девет опита и пропусна шест от 18-те си наказателни удара. Реджи Джаксън добави 20 точки, а хърватинът Ивица Зубац приключи с 13 точки и 14 борби. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна