Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фернандес с трета победа в Moto2

Раул Фернандес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Само седмица след като записа своето първо отпадане в надпревара от клас Moto2 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта, Раул Фернандес (Red Bull KTM Ajo) завоюва своя трети успех през кампанията, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Нидерландия.

Испанецът започна състезанието на „Ассен“ от полпозишъна, но в първите обиколка се смъкна до деветата позиция в класирането, след което бавно и методично той се добра отново до челото. Завръщането на Фернандес включваше и битка с неговия съотборник и основен съперник в спора за титлата Реми Гарднър, който в крайна сметка завърши надпреварата на втора позиция.

Австралиецът спечели второто място с изпреварване спрямо Аугусто Фернандес (Marc VDS) в края на предпоследната обиколка. Така той ограничи в максимална степен щетите в борбата за световната титла от днешния ден, където Гарднър продължава да води с актив от 184 точки и аванс от 31 спрямо Раул Фернандес.

Трети в днешния финишира Аугуст Фернандес, който бе начело в по-голяма част от днешната надпревара, но нямаше отговор за темпото на дуото на Red Bull KTM Ajo в заключителните етапи. Четвърти се класира вторият пилот на Marc VDS Сам Лоус, който също бе в челото в хода на цялата дистанция.

Пети, но на цели 8.3 секунди зад победителя завърши Марко Бедзеки (VR46), който запази третото си място в общото класиране, където той има пасив от 56 пункта спрямо Гарднър.

За пилотите от Moto2 сега предстой петседмична почивка преди следващата надпревара, която ще бъде за Гран При на Щирия на „Ред Бул Ринг“ на 8 август.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени