Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров пропуска състезанието за Голямата награда на Италия

Най-добрият ни състезател по мотокрос Петър Петров няма да участва в третия кръг от световния шампионат по мотокрос за Голямата награда на Италия, който ще се проведе на 4 юли. Това съобщи специално за БНР Петров. Причината е, че надпреварата на Апенините съвпада отново с кръг от немския шампионат, в който българинът трябва да участва.

Припомняме, че роденият в Севлиево състезател вчера взе участие във втория кръг на MXGP за Гран При на Великобритания. Пилотът на „KMP Honda Racing“ завърши на 26-то място в първия манш, но падане във втория му отреди 35-то място.  


„Състезанието във Великобритания премина зле. Не се чувствах добре на трасето. Направих много грешки. В началото на първия манш се движех в група и бях 24-ти, стигнах до 18-то място, но в края сбърках, което ме отпрати на 26-та позиция. Вторият манш също започна добре, бях 22-ри, но последва голямо падане, с което участието ми приключи. За сега се чувствам добре и се надявам да няма сериозни последици. В края на тази седмица предстои първият кръг от немския шампионат, това е и причината да пропусна кръга от световното първенство в Италия“, разясни още Петър Петров

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна