Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан

В природен парк Врачански Балкан започва четиридневен Фестивал на приключенията. В програмата му са включени прояви насочени към любителите на екстремните спортове и за семейства с деца.

„Приключения по въздух, вода и земя“ е мотото на фестивала, който ще се проведе на различни забележителни места във Врачанския Балкан и в селища на територията на парка. За любителите на екстремни спортове са предвидени скални катерения, туристически преходи по популярни в планината, състезания и походи с велосипеди, рафтинг, каяк, летене с балон и парапланер. С образователни игри във фестивала се включва и Регионалният исторически музей във Враца.

Местни театрални формации ще представят възстановка на антични ритуали. В трите живописни планински села - Згориград, Паволче и Челопек се организират демонстрации и уроци по народни танци, кулинарен маратон с най-доброто от местната кухня, разходки с магарешка каручка и ателиета за ръкоделие.

В едноименната Фейсбук страница на фестивала на приключенията е публикувана програмата му. Тя включва подробности за проявите  през четирите дни на събитието и цените на някои от тях.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна